Levensverhaal uitgeven


Bij JouwBoek.nl kunt u uw levensverhaal (autobiografie) als boek in eigen beheer laten uitgeven.

levensverhaal_uitgeven_autobiografie_3Bij senioren (50 plussers) is een grote behoefte om het levensverhaal op papier te zetten. Het is een mooie manier om terug te kijken naar het leven dat voor een deel achter de rug is, om de leuke momenten te herbeleven en eventuele vervelende gebeurtenissen te verwerken. Vooral voor het nageslacht, de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen is het heel waardevol om een document in handen te hebben over het leven van vader, moeder, opa of oma. Als u er later niet meer bent, kunnen zij toch nog eens informatie over u teruglezen en doorgeven aan de volgende generaties.
Bij JouwBoek.nl is het uitgeven van uw levensverhaal heel eenvoudig. U hoeft alleen uw levensverhaal aan te leveren met de foto´s die u er graag bij wilt hebben. Wij regelen de rest voor u.

Wat regelen wij voor u?
– de door u aangeleverde tekst wordt eerst nagekeken op taal- en typefouten door een professionele redacteur.
– de door u aangeleverde foto´s worden door ons gedigitaliseerd en bewerkt (verbeterd).
– wij maken een mooie lay-out van het boek op A5 formaat (148x210mm).
– wij ontwerpen een kaft aan de hand van door u aangeleverd fotomateriaal of andere specifieke wensen.
– wij maken een achterflaptekst waarin we de inhoud van het boek beschrijven, met (indien gewenst) een foto van u.
– het boek krijgt een ISB-nummer, waardoor de titel geregistreerd staat bij buro ISBN.
– wij drukken het boek in A5 formaat, u heeft de keuze uit een zachte (softcover) of harde (hardcover) omslag, deze kan mat of glanzend worden uitgevoerd, het binnenwerk wordt gedrukt op een mooi 100 grams getint papiersoort.
-het boek krijgt een middenkatern met de door u aangeleverde foto´s van maximaal 20 pagina´s, deze worden in kleur in het boek afgedrukt.
– u krijgt van ons eerst een proefdruk, voordat de boeken in productie worden genomen. Op dat moment kunt u nog wijzigingen laten aanbrengen. Wij produceren pas als u tevreden bent.
– de boeken worden tot slot netjes bij u thuisbezorgd.

Wat hebben wij dan van u nodig?
– uw levensverhaal digitaal (in bijvoorbeeld Word) aangeleverd. (heeft u alles handgeschreven? Dan zal dat uitgetypt moeten worden. Dat brengt wat meerkosten met zich mee)
– de foto´s die u in het boek wilt hebben. Dat kan digitaal als .jpg-bestand of u levert gewoon een stapel losse foto´s of fotoalbums bij ons in, dan scannen wij deze voor u in. Natuurlijk krijgt u dit fotomateriaal weer van ons terug.

Wat kost het uitgeven van uw levensverhaal?
Prijzen in euro´s, totaalprijzen inclusief alle bovengenoemde dienstverlening

Aantal boeken Paperback Hardcover
10 620,00 680,00
25 775,00 925,00
35 885,00 1095,00
50 1050,00 1350,00
75 1275,00 1725,00
100 1500,00 2100,00

Voor bovenstaande prijzen geldt het volgende:
– het boek bevat maximaal 200 pagina´s in A5 formaat, maximaal 20 pagina´s met foto´s in kleur
– vindt u het niet nodig om uw levensverhaal door een redacteur na te laten kijken, dan is er een korting van toepassing
– Alle prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten


Hoe regelt u dit?
U kunt alles per email (info@jouwboek.nl) en/of telefonisch (070-3872770) met ons afhandelen.
Uiteraard bent u ook van harte welkom om bij ons op de uitgeverij langs te komen zodat we alles persoonlijk met u kunnen bespreken (adres: Carolina van Nassaustraat 327-329, 2595 SV  Den Haag)
Bent u minder valide? Dan is in overleg een bezoek aan huis ook mogelijk.


Hoe lang duurt het?
Vanaf het aanleveren van uw materiaal duurt het circa 4 weken voordat u van ons een proefdruk van het boek ontvangt. Na uw akkoord op de proefdruk is de levertijd van de door u bestelde boeken nog circa 2 weken.
Alles bij elkaar duurt het dus circa 6 weken. (wanneer u het manuscript niet door een redacteur wilt laten nakijken, kan het geheel verkort worden naar circa 4 weken).


Hoe zit het met de betaling?
Bij aanvang van uw opdracht ontvangt u van ons een factuur voor 50% van het totaalbedrag. Na ontvangst van uw betaling gaan wij aan de slag. Bij ontvangst van de proefdruk (uw verhaal is dan dus al nagekeken en heeft van ons een lay-out gekregen) ontvangt u de factuur voor de andere 50%. Na ontvangst van deze betaling worden de boeken binnen twee weken bij u afgeleverd.


Belangrijk om te weten!
Wat wij hier hebben beschreven betreft een eigen beheer uitgave. Uw boek wordt uitsluitend aan u geleverd en zal niet voor derden verkrijgbaar zijn via de boekhandel of onze eigen webwinkel. Het boek krijgt een eigen ISBN, maar dat houdt niet in dat het in de handel komt. U behoudt zelf ook alle rechten!
Wilt u juist wel dat uw levensverhaal in de boekhandel verkrijgbaar is? Dan kunt u beter kiezen voor een Zeker Uitgegeven Pakket.
Bent u er klaar voor om uw levensverhaal uit te geven? Heeft u vragen of specifieke wensen? Schroom niet om contact met ons op te nemen (info@jouwboek.nl / 070-3872770). Alle informatie is geheel vrijblijvend.