Laat door ons jouw boek gratis uitgeven


Wij zijn onder de naam Uitgeverij U2pi BV aangesloten bij het Centraal Boekhuis (CB) en kunnen voor jou optreden als je uitgever. Zo bereik je alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen die bij het Centraal Boekhuis zijn aangesloten. Als wij jouw manuscript accepteren nemen wij het gehele financiële risico van de uitgave van jouw boek. Dat noemen we dan de traditionele manier van uitgeven. Je betaalt helemaal niets voor alle voorbereiding die nodig is om een boek professioneel op de markt te brengen. Sterker nog, je ontvangt het eerste exemplaar gratis en royalty’s over de verkopen.

 

Succesvol uitgeven

Wij hebben al heel wat mooie successen mogen boeken met onze auteurs. Zo won Rita Aalderink met Rita’s Diner Idee in 2011 de Gourmand World Cookbook Award voor het beste eenvritaaaoudige kookboekje ter wereld. De Zomer van 1962, het verhaal van Nieuw-Guineaveteraan Andreas Schelfhout, werd een bestseller onder de veteranen. In 2016 wonnen we met het boek Zuid-afrikaanse wijnen van Prof.Dr.Ir. Rudolf Pierik wederom een Gourmand Award. Ons meest recente wapenfeit is het boek Ontkleed niet naakt staan van de Amsterdamse priester Pierre Valkering. Zijn onthullende verhaal heeft de media wekenlang beheerst, het haalde zelfs het NOS journaal.

 

Wat zijn de voordelen als wij jouw boek uitgeven?

 • Wij dragen het financiële risico, je betaalt niets voor alle voorbereiding.
 • Wij vragen het isbn en barcode aan, wij verzorgen de lay-out van het binnenwerk en de omslag
 • Wij zenden exemplaren naar de Nederlandse Bibliotheekdienst en het Depot Nederlandse Publicaties Koninklijke Bibliotheek.
 • Wij zorgen voor de promotie, distributie en verkoop.
 • Jouw boek is te bestellen in de boekhandel en op internet o.a. via: bol.com, bruna.nl, ako.nl, bookspot.nl, libris.nl, managementboek.nl, paagman.nl, standaardboekhandel.be en onze eigen webshop www.kelbo.nl.
 • Wij brengen jouw boek onder de aandacht van de media en verzenden op aanvraag recensie-exemplaren.
 • Je ontvangt 10% royalty’s over de netto verkoopprijs per verkocht boek.
 • Je kunt extra exemplaren voor jezelf tegen een voordelig tarief afnemen, maar het is geen verplichting. Het eerste exemplaar is gratis.

 

Een eerlijk verhaal over uitgeven

Wij willen wel eerlijk zijn over deze mogelijkheid om kosteloos bij ons jouw boek uit te geven. Het is erg moeilijk om boeken van beginnende/onbekende auteurs aan de boekhandel te verkopen. Wij beloven je geen gouden bergen (bestsellers), zoals we dat op sites van andere “uitgevers” en uitgeefplatforms zien.  De kans dat je rijk wordt van een boekuitgave is zeer klein. Natuurlijk zijn er ook succesverhalen van boeken zoals Vijftig tinten grijs, De zeven zussen, Judas, Happy Hooker, Harry Potter etc. Maar dat zijn uitzonderingen in een markt met een enorm aanbod aan boeken in een relatief klein afzetgebied als Nederland/Vlaanderen.
Wanneer wij jouw uitgever zijn, betekent dit dat wij een samenwerking aangaan. Het is van belang dat je er zelf ook alles aan doet om bekendheid te geven aan jouw boek. 
Wij zorgen dat jouw titel onder de aandacht wordt gebracht van de boekhandel en de media door middel van social media en persberichten. Natuurlijk verwachten we van onze auteurs dat ze beschikbaar zijn voor interviews.
Wij behouden ons wel het recht voor om een manuscript te weigeren. Wij geven zeker niet zomaar alles uit, wij kijken echt naar kwaliteit.
Gedichtenbundels en kinderprentenboeken komen ook niet voor een kosteloze uitgave in aanmerking. Hiervoor verwijzen we je naar ons Poëzie uitgeefpakket en ons Kinderprentenboek uitgeefpakket.
Manuscripten van pornografische en discriminerende aard accepteren wij in geen geval.

 

Jouw boek uitgeven kost je niets

Als wij besluiten het boek op de traditionele wijze uit te geven kost de hele voorbereiding je niets, mits jouw manuscript voldoet aan de voorwaarden. Het eerste exemplaar krijg je gratis. Wil je extra exemplaren van het boek voor jezelf hebben,  dan kun je deze afnemen tegen een voordelig tarief. Dit is echter niet verplicht. Je hoeft ons ook geen mailadressen voor de promotie aan te leveren.

 

Jouw royalty’s

Wij betalen je 10% royalty’s over de verkoopprijs exclusief btw per exemplaar dat via de boekhandel is verkocht. Alles wordt duidelijk vastgelegd in een uitgeefovereenkomst. Deze ga je met ons aan voor een periode van twee jaar waarin je de publicatierechten aan ons overdraagt. De auteursrechten blijven bij jou. Je kunt dus zelf beslissen over vertalingen of een verfilming van jouw verhaal.

 

Manuscript inzenden ter beoordeling

IMG_9909Ben je er klaar voor om jouw boek door ons te laten uitgeven?
Stuur ons dan de volgende gegevens:

 1. Een volledig manuscript in Word dat al nagekeken is op fouten (1 geheel document, geen losse delen/hoofdstukken). Het manuscript moet minimaal 50 pagina’s bevatten. Gebruik lettergrootte 12, regelafstand 1,5. Kantlijnmarge rondom van 20 mm. Paginanummering onderaan gecentreerd. Eventuele illustraties (zwart-wit onbeperkt, kleurenafbeeldingen maximaal 10 pagina’s) op de gewenste plaats in het manuscript zetten.
 2. een korte samenvatting van de inhoud (max 200 woorden).
 3. een kleine biografie (max 150 woorden) van jezelf, naam, leeftijd (min. 18 jr), etc.
 4. je contactgegevens, adres, telefoonnummer, emailadres.
 5. als je van tevoren weet dat je voor eigen gebruik een aantal exemplaren van jouw boek nodig hebt, dan vernemen we graag aan welke oplage je denkt. Dit kan soms doorslaggevend zijn in onze selectieprocedure. Er is bij ons echter geen sprake van verplichte afname.
 6. Een voorstel voor het omslag mag je meesturen, maar is niet verplicht.

Inzendingen worden alleen behandeld als je voldoet aan alle bovengenoemde punten.

Inzending kan uitsluitend per email naar: redactie@u2pi.nl

Inzendingen per post worden niet behandeld en niet teruggezonden.

Wij sturen je binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging. Wij willen voldoende aandacht besteden aan de beoordeling van jouw manuscript en vragen je daarom even geduld te hebben. Je hoort binnen 5 weken of wij je manuscript accepteren. En lees dit svp heel goed: Je krijgt alleen een ja of nee van ons te horen. We geven geen leesverslag of uitgebreide beoordeling. Over een afwijzing kan verder niet meer gecorrespondeerd worden. Als je op zoek bent naar een inhoudelijke beoordeling dan moet je niet bij een uitgever zijn, maar bij een manuscriptbeoordelaar (je vindt ze o.a. via www.schrijvenonline.org)
Bij acceptatie nemen we contact met je op om de planning te bespreken.

Heb je geen zin om te wachten met het risico dat je manuscript wordt afgewezen? Kies voor het zelf uitgeven van jouw boek dan voor ons Zeker Uitgeven-pakket