Laat door ons jouw boek gratis uitgeven


Laat ons jouw boek uitgeven! Wij zijn onder de naam Uitgeverij U2pi BV aangesloten bij het Centraal Boekhuis (CB) en kunnen voor jou optreden als je uitgever. Zo bereik je maar liefst 1.500 boekhandels in Nederland en Vlaanderen die bij het Centraal Boekhuis zijn aangesloten.
ritaaaAls wij jouw manuscript accepteren nemen wij het financiële risico van jouw uitgave. Je betaalt dus helemaal niets voor alle voorbereiding die nodig is om een boek op de markt te brengen. Sterker nog, je ontvangt het eerste exemplaar van jouw boek gratis en royalty’s over de verkopen.

Successen

Wij hebben al heel wat mooie successen mogen boeken met onze auteurs. Zo won Rita Aalderink met Rita’s Diner Idee in 2011 de Gourmand World Cookbook Award voor het beste eenvoudige kookboekje ter wereld. De Zomer van 1962, het verhaal van Nieuw-Guineaveteraan Andreas Schelfhout, werd een bestseller onder de veteranen. In 2016 wonnen we met het boek Zuid-afrikaanse wijnen van Prof.Dr.Ir. Rudolf Pierik wederom een Gourmand Award. Word jij ons volgende succesverhaal?

 

Wat zijn in dit geval jouw voordelen?

 • Wij dragen het financiële risico, je betaalt niets voor alle voorbereiding.
 • Wij vragen het isbn nummer en barcode aan, wij verzorgen de layout van het binnenwerk en de omslag, wij zenden exemplaren naar de Nederlandse Bibliotheekdienst en het Depot Nederlandse Publicaties Koninklijke Bibliotheek.
 • Wij zorgen voor de promotie, distributie en verkoop.
 • Jouw boek is te bestellen in de boekhandel en op internet o.a. via: bol.com, bruna.nl, ako.nl, vanstockum.nl, boekenroute.nl, libris.nl, studieboeken.nl, paagman.nl en onze eigen webshop.
 • Wij brengen jouw boek onder de aandacht van de media en verzenden op aanvraag recensie-exemplaren.
 • Je ontvangt 10% royalty’s over de netto verkoopprijs per verkocht boek.
 • Je kunt extra exemplaren voor jezelf tegen een voordelig tarief afnemen. Het eerste exemplaar is gratis.

 

Eerlijkheid

Wij willen wel eerlijk zijn over deze mogelijkheid. Het is erg moeilijk om boeken van beginnende auteurs aan de boekhandel te verkopen. Wij beloven je geen gouden bergen (bestsellers), zoals we dat op sites van andere uitgevers zien.  De kans dat je rijk wordt van een boekuitgave is zeer klein. Natuurlijk zijn er ook succesverhalen zoals dat van Sonja Bakker. Zij vond geen uitgever voor haar afslankboek en besloot het in eigen beheer te doen (overigens niet via JouwBoek.nl). Iedereen weet inmiddels hoeveel succes ze daarmee heeft behaald. Zoiets komt incidenteel voor.
Wanneer je ons kiest als jouw uitgever, betekent dit dat wij een samenwerking aangaan. Het is van belang dat je er zelf ook alles aan doet om bekendheid te geven aan jouw boek. 
Wij zorgen dat jouw titel onder de aandacht wordt gebracht van de boekhandel en de media door middel van nieuwsbrieven en persberichten. Natuurlijk verwachten we van onze auteurs dat ze beschikbaar zijn voor interviews.
Wij behouden ons wel het recht voor om een manuscript te weigeren. Wij accepteren bijvoorbeeld geen manuscripten van pornografische of discriminerende aard.

 

Kost het echt helemaal niets?

Als wij besluiten het boek uit te geven kost de hele voorbereiding je niets, mits jouw manuscript voldoet aan de voorwaarden. Het eerste exemplaar krijg je gratis. Wil je extra exemplaren van het boek voor jezelf hebben,  dan kun je deze afnemen tegen een voordellig tarief. Dit is echter niet verplicht. Je hoeft ons ook geen mailadressen voor de promotie aan te leveren.

 

Jouw royalty’s

Wij betalen je 10% royalty’s over de verkoopprijs exclusief btw per exemplaar dat via de boekhandel is verkocht. Alles wordt duidelijk vastgelegd in een uitgeefovereenkomst. Deze ga je met ons aan voor een periode van drie jaar waarin je de publicatierechten aan ons overdraagt.

 

Manuscript inzenden ter beoordeling

IMG_9909Ben je er klaar voor om jouw boek door ons te laten uitgeven?
Stuur ons dan de volgende gegevens:

 1. Een volledig manuscript in Word dat al nagekeken is op fouten (1 geheel document, geen losse delen/hoofdstukken). Het manuscript moet minimaal 50 A5 (148x210mm) pagina’s bevatten. Gebruik lettergrootte 12, regelafstand 1,5. Kantlijnmarge rondom van 20 mm. Paginanummering onderaan gecentreerd. Eventuele illustraties (zwart-wit onbeperkt, kleurenafbeeldingen maximaal 10 pagina’s) op de gewenste plaats in het manuscript zetten.
 2. een korte samenvatting van de inhoud (max 200 woorden).
 3. een kleine biografie (max 150 woorden) van jezelf, naam, leeftijd (min. 18 jr), etc.
 4. je contactgegevens, adres, telefoonnummer, emailadres.
 5. als je van tevoren weet dat je voor eigen gebruik een aantal exemplaren van jouw boek nodig hebt, dan vernemen we graag aan welke oplage je denkt. Dit kan soms doorslaggevend zijn in onze selectieprocedure. Er is bij ons echter geen sprake van verplichte afname.
 6. Een voorstel voor het omslag mag je meesturen, maar is niet verplicht.

Inzendingen worden alleen behandeld wanneer aan de bovengenoemde punten wordt voldaan.

Inzending kan uitsluitend per email naar redactie@u2pi.nl

Inzendingen per post worden niet behandeld en niet teruggezonden.

Wij sturen je binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging. Wij willen voldoende aandacht besteden aan de beoordeling van jouw manuscript en vragen je daarom even geduld te hebben. Je hoort binnen 5 weken of wij je manuscript accepteren. Over een afwijzing kan verder niet meer gecorrespondeerd worden. Bij acceptatie nemen we contact met je op om de planning te bespreken.

Heb je geen zin om te wachten met het risico dat je manuscript wordt afgewezen? Kies dan voor ons Zeker Uitgeven-pakket.