Boeken drukken eigen beheer uitgave


Boek drukken of printen

JouwBoek.nl kan jouw boek drukken of printen in iedere gewenste uitvoering en oplage. Voor kleine oplagen maken we gebruik van printtechniek en grotere oplagen worden in offsetdruk geproduceerd. Paperback, hardcover, spiraalgebonden, gelijmd, genaaid, groot, klein, dik, dun… het maakt niet uit. Natuurlijk geldt hoe meer je laat drukken, hoe meer er mogelijk is en hoe lager de stuksprijs per boek is. Je bent altijd welkom om bij ons in Den Haag langs te komen om voorbeelden te zien en mogelijkheden te bespreken.

 

Technieken om een boek te drukken

Print-on-demand groeit in populariteit. Het voordeel is dat je je boek in een kleine oplage kunt laten drukken. Wij hanteren een minimumafname van 20 exemplaren, een ongewijzigde herdruk kan al vanaf 1 exemplaar. Je hoeft dus geen enorme voorraad in huis te nemen. De kwaliteit is inmiddels niet meer van offsetdruk te onderscheiden en de levertermijn is maximaal 1 week. Je kunt je boek laten printen in zwart-wit, full colour of een combinatie daarvan. De kleurenpagina’s mogen door het hele boek verspreid staan, een zogenaamd kleurenfotokatern is niet noodzakelijk. Heel veel boeken die je in de boekwinkel ziet staan zijn al op basis van print-on-demand geproduceerd, ook door de grote uitgeverijen.

Boek drukken in offset is mogelijk vanaf 500 exemplaren. Het voordeel van offsetdruk is dat de stuksprijs per boek snel daalt naarmate je er meer bestelt. Bij offsetdruk zijn er ook wat meer mogelijkheden op gebied van papiersoorten en uitvoeringen. Daar tegenover staat dat de levertermijn iets langer is dan bij print-on-demand, gemiddeld 2 a 3 weken. Voor een offsetproductie maken wij graag een offerte op maat. Mail je wensen naar info@jouwboek.nl of maak een afspraak om ze bij ons te komen bespreken: 070-3872770.

 

Papiersoorten

Bij print-on-demand heb je de keuze uit de volgende papiersoorten voor het binnenwerk:

50 grams dundruk (flinterdun, grijs, vaak gebruikt in wetboeken en bijbels met veel bladzijden)
90 grams romandruk (getint, opdikkend, ruw)
100 grams wit houtvrij offset (helderwit)
100 grams getint houtvrij offset (getint)
115 grams machine coated (glad, lichtglanzend)
135 grams machine coated (iets dikker, glad, lichtglanzend)
170 grams machine coated (ideaal voor kinderboeken)

De omslag van een paperback produceren wij altijd op 300 grams stevig sulfaatkarton.

 

Boekformaten

De meest voorkomende boekformaten zijn:
130x200mm
148x210mm A5 staand
210x148mm A5 liggend
170x240mm Scriptie
176x250mm B5
210x297mm A4 staand
297x210mm A4 liggend
maar ook afwijkende formaten tussen 105x148mm (briefkaart) en 210x297mm (A4) zijn natuurlijk mogelijk. Het is een kwestie van snijden.

 

Bindwijzen

Je kunt bij ons kiezen uit de volgende bindwijzen:

boek_uitgeven_paperbackGarenloos brocheren (softcover/paperback): tegenwoordig een oersterke manier van binden. Speciale PUR-lijm zorgt ervoor dat de boeken stevig gebonden blijven. Het binnenwerk wordt dan in een kartonnen omslag (300 grams) gelijmd. Het omslag wordt in full colour geprint, voorzien van platrillen (makkelijk bij het openslaan van het boek) en kun je mat of glanzend laten lamineren. De levertijd van paperbacks is gemiddeld 4 werkdagen. Klik hier om nu een vrijblijvende offerte aan te vragen bij onze drukkerij.

 

boek-met-flappen-drukken-1Boek met flappen (softcover): Wij kunnen het omslag ook voorzien van flappen die naar binnen worden gevouwen. Deze flappen zijn altijd circa 9 cm breed. Hierop kun je bijvoorbeeld informatie kwijt over de auteur of eerder verschenen boeken. Op deze manier ziet je boek er weer net even anders uit dan al die andere. Klik hier om nu een offerte aan te vragen bij onze drukkerij


Hhardcover3ardcover gebonden
: dit is een luxere manier van binden. Het omslag wordt geplakt op 2,5mm dik grijsbordkarton en mat of glanzend gelamineerd. Daarna voorzien van een kneep (vouwlijn, waardoor het boek makkelijk openslaat). Het binnenwerk wordt daarin geplakt met bijpassende schutbladen  en krijgt aan de boven en onderkant een kapitaalbandje. De levertijd van hardcover boeken is iets langer dan bij paperbacks (circa 6 dagen). Bij wat grotere oplagen kunnen de boeken ook genaaid gebonden worden en eventueel worden voorzien van een leeslintje Kik hier om nu een vrijblijvende offerte aan te vragen bij onze drukkerij.


spiraal3Spiraalgebonden:
voor lesboeken, readers en kookboeken wordt vaak gekozen voor een spiraalbinding, omdat je dan het boek helemaal plat open kunt leggen. Het boek wordt voorzien van kleine gaatjes waar een metalen spiraal doorheen wordt gedaan en dichtgeklemd. Het boek kan gelamineerde omslagen of transparante schutbladen krijgen. Het minimale formaat is 105x148mm (een staande briefkaart) en het maximale formaat is 420mm x 297mm (liggend A3). Klik hier om nu een vrijblijvende offerte aan te vragen bij onze drukkerij.

 

 

Vraag gerust een geheel vrijblijvende offerte bij ons aan voor het drukken van jouw boek.
Klik hier om een offerte aan te vragen bij onze drukkerij

Bel voor gratis advies: 070-3872770 of kom langs (na afspraak) op ons kantoor in Den Haag Carolina van Nassaustraat 327-329