Boek lay-out laten maken


Als je manuscript klaar en ook nagekeken op fouten is, wordt het tijd om het geheel in een mooie vormgeving te gieten. Als je een beetje handig bent met Word kom je al een heel eind. Zorg voor een ruime kantlijnmarge, een duidelijk lettertype, een hoofdstukindeling met koppen en eventueel tussenkoppen en paginanummering. Denk ook aan een inhoudsopgave, voet- en eindnoten, illustraties et cetera. Je kunt de lay-out natuurlijk ook door een grafisch vormgever laten doen. Wij bieden je deze service ook aan. Je kunt dan volstaan met het aanleveren van de “platte tekst” in Word en indien gewenst de bijbehorende illustraties. Wij geven het boek dan een professionele vormgeving, geheel naar jouw wensen.

boek_layout_vormgeving

 

Wat moet je aanleveren om de lay-out van jouw boek door ons te laten verzorgen?

Het manuscript kan in Word op cd-rom, usb-stick, per email (maximaal 10 MB) of via www.wetransfer.com worden aangeleverd. Bij voorkeur ontvangen we het manuscript in één geheel document en niet in losse hoofdstukken.

 

Illustraties

boek_uitgeven_layout_ontwerpWanneer je illustraties in het boek wilt hebben, kun je deze zowel digitaal als op papier aanleveren. Let bij digitale afbeeldingen op de resolutie. Voor het beste afdrukresultaat moet de resolutie minimaal 200 dpi (dots per inch) zijn. Afbeeldingen van het internet zijn over het algemeen niet geschikt om af te drukken i.v.m. een te lage resolutie. Afbeeldingen op papier (foto’s, tekeningen) los of uit albums kunnen ook door ons in de juiste resolutie worden ingescand en bewerkt.

 

Lettertypen

Wij beschikken over honderden soorten lettertypen (fonts) waar je uit kunt kiezen. Graag brengen wij advies uit over het meest geschikte lettertype voor jouw boek.

 

Omslag

mosesgeheelDe omslag van een boek is het visitekaartje van de inhoud. Wij vragen je van tevoren zelf na te denken over het ontwerp. Welke afbeeldingen moeten erop? Hoe groot moet de titel zijn? Welke kleuren wil je dat we gebruiken? Hoe meer ideeen je zelf aandraagt hoe makkelijker en sneller wij het ontwerp kunnen uitvoeren. Als je zelf geen beeldmateriaal hebt voor de voorkant, dan kunnen we gebruik maken van stockfotografie.
Voor de achterkant van het boek hebben we de flaptekst nodig. Vaak is dit een korte beschrijving van de inhoud van het boek en een stukje over de auteur zelf. Er kan natuurlijk ook een foto van jezelf bij.

 

Formaat

Boeken worden uitgevoerd in allerlei formaten. Wij kunnen de vormgeving in elk gewenst formaat verzorgen.

 

Kosten

Standaard layout (alleen tekst, pagina-indeling met nummering) 1,50 per pagina
Uitgebreide lay-out (tekst met foto’s, grafieken, bewerking van foto’s et cetera) 65.00 euro per uur
Afbeeldingen inscannen 1,50 per stuk
Ontwerp omslag: 45,00 euro

Prijzen zijn inclusief 21% btw

Wil je meer weten of een prijsopgave voor het verzorgen van de lay-out? Mail info@jouwboek.nl of bel: 070-3872770