Jouw boek uitgeven in eigen beheer


Bij een eigen beheer uitgave bepaal je zelf alles over jouw eigen boek zoals oplage, uitvoering en inhoud. Je kiest van welke professionele faciliteiten je bij ons gebruik wilt maken. Wij kunnen het verzorgen van redactie tot aan het afleveren van de boeken tegen een afgesproken prijs. Daarna doe je ermee wat je wilt. Jij bent de uitgever! Je doet ze cadeau aan geinteresseerden of je verkoopt ze op de manier die je het beste schikt. Onze rol houdt op bij het afleveren van de boeken.
Een eigen beheer-uitgave is ideaal voor auteurs die hun verhaal in beperkte kring willen delen, zoals bij een familiegeschiedenis, cursusmateriaal, proefschrift of een jubileumboek.

 

De voordelen van een eigen beheer-uitgave zijn:

 • Jij bent de opdrachtgever, dus je bepaalt zelf de inhoud en hoe het boek eruit komt te zien
 • Hoe meer je zelf verzorgt, hoe lager de kosten zijn
 • Je blijft eigenaar van alle rechten (auteurs- en publicatierechten)
 • Je bepaalt zelf waar en tegen welke prijs je jouw boek verkoopt, de gehele winst is voor jou
 • Hoe meer boeken je bestelt, hoe lager de stuksprijs wordt
 • De minimum afname is slechts 20 exemplaren, nabestellen kan altijd (vanaf 1 exemplaar)

 

De stappen die het beste kunt doorlopen voor een mooie eigen beheer-uitgave:

 • schrijfUiteraard moet je manuscript af zijn. Wij adviseren auteurs om door iemand anders mee te laten lezen. Je kijkt namelijk altijd over je eigen fouten heen. Je kunt eventueel een externe redacteur inschakelen om alles nog eens goed na te kijken. Wij bieden deze redactieservice ook aan. Klik hier voor meer informatie en een prijsindicatie.

 

 • layoutAls de tekst klaar is, moet het natuurlijk een mooie vorm (lay-out) krijgen. Stel jouw digitale document in op het gewenste boekformaat en verfraai de tekst door gebruik te maken van een duidelijk lettertype, hoofdstukkoppen en tussenkoppen, ruime kantlijnmarges (minimaal 15mm), de alinea’s uitvullen of juist gebruik maken van vrije regelval, paginanummering toevoegen van illustraties et cetera. Let er op, dat de illustraties minimaal 200 dpi zijn. Internetafbeeldingen hebben vaak een lage resolutie en zijn minder geschikt om af te drukken. Je kunt er ook voor kiezen de lay-out door ons te laten verzorgen. Dan is het een kwestie van platte tekst en afbeeldingen aanleveren en wij voeren het geheel naar jouw wens uit. Klik hier voor meer informatie over onze lay-out service.

 

 • coverHetzelfde geldt voor de omslag. Stel je digitale document in op het gewenste boekformaat en maak de voor- en achterkant. Op de voorkant kun je kiezen voor een foto, tekening of alleen tekst. Op de achterkant kun je een samenvatting en iets over jezelf plaatsen.

 

 • Een ISBN-registratie van het boek is bij een eigen beheer-uitgave in principe niet nodig. Veel auteurs vinden het toch leuk om hun boek dat unieke nummer mee te geven. isbn-logoJe kunt zelf een ISBN registreren op www.isbn.nl. Wij kunnen dat ook voor je doen, dat is goedkoper dan zelf doen. Lees hier alles over ISBN.

 

 

 • Wij bezorgen je bestelling keurig aan huis, maar bij ons afhalen in Den Haag kan ook.

 

 • Bij een eigen beheer-uitgave regel je zelf de promotie en de verkoop, maar het is mogelijk om jouw boek bij ons in de webshop te laten plaatsen.

 

 • Laat de wereld weten dat je boek er is en hoe ze het bij jou kunnen bestellen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van social media, zoals Facebook en Twitter, of verzend je eigen persbericht. We hebben de richtlijnen voor een goed persbericht hier vermeld staan.

 

 • De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag neemt graag een exemplaar van jouw boek op in haar collectie. Lees hier meer.

 

 

Hoe moet je de bestanden aanleveren?

Als je akkoord bent met onze offerte en je wilt door ons de boeken laten drukken, dan ontvangen we van het binnenwerk bij voorkeur een PDF (Certified) waarin alle pagina’s achter elkaar staan. (Dus bijvoorbeeld niet twee A5 pagina’s op 1 A4 zetten). Van het omslag ontvangen we ook graag een pdf van het geheel of je kunt een losse voor- en achterkant in JPG-bestand aanleveren, dan zorgen wij voor de rug.
Aanleveren kan per email naar: info@jouwboek.nl. Vraag altijd om een leesbevestiging. Bestanden groter dan 10 mb graag verzenden via u2pi.wetranfser.com
Je kunt het ook bij ons aanleveren op een usb-stick.

 

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor informatie. Je hebt van harte welkom om bij ons op kantoor de mogelijkheden te bespreken en voorbeelden te bekijken. Mail: info@jouwboek.nl en telefoon: 070-3872770.