ISBN aanvragen voor jouw boekHet Internationaal Standaard Boeknummer (ISBN) is een unieke titel-identificatie die wereldwijd wordt gebruikt om gegevens van boeken en aanverwante producten op te slaan in computers van bibliotheken, grossiers, importeurs, distributeurs en boekhandels. Het doel van het ISBN is dat elke titel snel en eenvoudig is terug te vinden in databestanden. In het boekenvak heeft het ISBN de functie van gestandaardiseerd bestelnummer. Het ISBN en de uitgebreide titelomschrijvingen uit de databank van Bureau ISBN worden gepubliceerd in het informatie- en bestelsysteem van Centraal Boekhuis. De boekhandel kan op die manier jouw boek gemakkelijk terugvinden en weet waar hij het boek kan bestellen. Het ISBN-systeem is er niet alleen voor beroepsuitgevers. Ook universiteiten, bedrijven, verenigingen, stichtingen en particulieren kunnen gebruik maken van het ISBN om hun uitgaven vindbaar te maken.

isbn-logo

Wil je een ISBN?

Dan kun je deze zelf aanvragen op http://www.isbn.nl/.
Je kunt het ISBN nummer ook via JouwBoek.nl aanvragen. Dit betekent wel dat JouwBoek.nl dan als uitgever van jouw boek bij bureau ISBN geregistreerd staat. Voor deze dienst vragen wij 19,00 euro inclusief btw. Wij registreren echter alleen een ISBN wanneer jouw boek door ons wordt uitgegeven of via ons in eigen beheer wordt uitgegeven.

 

 

Op welk moment vraag je het ISBN aan?

Je kunt pas een ISBN aanvragen als de volledige opmaak van jouw boek gereed is. Op dat moment is het aantal pagina’s van jouw boek bekend; een van de noodzakelijke gegevens bij het aanvragen van een ISBN. Het plaatsen van het ISBN op de omslag of in het binnenwerk is een van de laatste handelingen voor het drukklaar maken van jouw boek.

 

 

Barcode

Tegenwoordig zijn vrijwel alle processen voor logistieke verwerking en informatieverschaffing geautomatiseerd. Dit is alleen mogelijk als elk artikel een unieke code heeft die optisch (automatisch door de computer) leesbaar is en wereldwijd door de scanners (leesmachines) van geautomatiseerde systemen is te herkennen. In de boekenbranche wordt daarom gebruik gemaakt van Bookland EAN barcodes, een internationale codering van artikelen waarin het ISBN is ingepast. Een barcode bestaat uit een reeks evenwijdige staafjes of streepjes die optisch leesbaar is. Deze barcode is bij een eigen beheer-uitgave niet nodig als je het boek niet in de handel brengt.

barcode

 

Wil je ook een barcode op jouw boek?

Deze kun je bij JouwBoek.nl aanvragen. Hiervoor hebben wij dus eerst het ISBN nodig, De kosten voor het aanvragen van een barcode bedragen: 27,00 euro incl btw.

Voor het aanvragen van een ISBN kun je contact met ons opnemen per mail: info@jouwboek.nl of telefoon: 070-3872770
Let op! Wij registreren alleen een ISBN als jouw boek door ons gedrukt of uitgegeven wordt!