Het is juist nu de tijd om jouw boek uit te geven

De uitzonderlijke tijd waarin we nu leven heeft gelukkig ook zo zijn voordelen. Schrijvers hebben van Moeder Aarde namelijk een onverwacht cadeau gekregen… Tijd om eindelijk het verhaal, dat al jaren in de pen zat, op papier te zetten. Een wandeling in de frisse buitenlucht op gepaste afstand van anderen, of een meditatie in huis levert zoveel inspiratie op voor het schrijven van een boek. Wellicht geldt dat ook voor jou, is jouw boek (binnenkort) af en ben je op zoek naar de mogelijkheden om het uit te laten geven. Op onze website www.jouwboek.nl vind je alle opties: uitgeven in eigen beheer, de traditionele manier en het Zeker Uitgeven-pakket.

 

Alles op afstand regelen vanuit huis

Normaal gesproken nodigen we auteurs graag uit om onze uitgeverij te bezoeken en alle wensen te bespreken. Dat is op dit moment natuurlijk een stuk lastiger. Het RIVM adviseert iedereen om vooral thuis te blijven, zodat het corona-virus niet verder verspreid wordt. Gelukkig kunnen wij onze dienstverlening op afstand blijven uitvoeren (redacteuren werken sowieso al vaak van huis uit). Je kunt het uitgeven van jouw boek volledig via mail en telefoon bij ons regelen. Heb je behoefte aan een face-to-face-gesprek? Dan is skypen met de uitgever (op afspraak) zeker een mogelijkheid.
Proeven werden bij ons altijd al eerst digitaal naar de auteur verzonden, drukproeven en de definitieve oplage van het boek worden nu uitsluitend per pakketpost naar de auteur gestuurd. Afhalen is voorlopig niet mogelijk. Verder verandert er in het uitgeefproces niet zoveel.

 

Investeer in jouw eigen boek

Ook voor onze uitgeverij is deze periode even spannend, maar deze crisis zorgt tegelijkertijd voor een uitdaging om creatieve oplossingen te bedenken. Jij kan daar als auteur een rol in spelen. Heb je  jouw manuscript af? Maak dan gebruik van een Zeker Uitgeven-pakket. Op deze manier investeer je in jouw eigen werk en zorg je dat wij “gewoon” door kunnen gaan met het publiceren van bijzondere boeken. De presentatie van jouw boek zou je kunnen uitstellen tot we met z’n allen de crisis te boven zijn gekomen, maar je kunt de “geboorte” ook op een andere manier verkondigen. Graag maken we samen met jou daar een plan voor.

 

Genoeg kansen

Het is goed om te weten dat een heel groot deel van de landelijke boekverkoop al lange tijd online plaatsvond. Ja, natuurlijk is het leuk als jouw boek via de boekwinkel verkrijgbaar is en dat regelen wij als uitgeverij ook via onze distributeur Centraal Boekhuis, maar feit is nu eenmaal dat de meeste boeken via online aanbieders als Bol, Bookspot, Bruna, Amazon etc. verkocht worden. Onze focus lag de afgelopen jaren daarom al op online marketing en sales. Onze eigen webshop Kelbo.nl is daar een gevolg van. In deze tijd, waarin we de meeste zaken online “moeten” bestellen, zal ook de boekverkoop op die manier enorm toenemen en verkoop via fysieke boekhandels afnemen, misschien zelfs helemaal verdwijnen. Het ligt in de lijn der verwachting dat er de komende tijd meer boeken besteld en gelezen gaan worden, omdat men nu meer de tijd daarvoor heeft.
Met andere woorden, er liggen dus genoeg kansen om met de nieuwe manier van werken, voor auteurs van huis uit en voor ons vanaf de uitgeverij, mooie boeken succesvol in de markt te zetten.

Klik hier voor meer informatie over ons Zeker Uitgeven-pakket.

We staan open voor alle soorten genres en kunnen niet wachten om te zien welk verhaal jij door ons de wereld in wilt laten sturen.
Hopelijk mogen we ook jouw werk aan ons brede fonds van bijzondere boeken toevoegen.

Tot die tijd, blijf veilig en gezond en schrijf mooie dingen!

Uitgeverij U2pi
Jeroen, Dé, Hayo, Mira, Wilma, Oliver
www.jouwboek.nl
Webshop: www.kelbo.nl
tel: 070-3872770