Ebook uitgeven


ebook_uitgevenOm jouw verhaal op een ereader of ipad te kunnen lezen moet het in digitale vorm worden uitgegeven. Deze digitale vorm noemen we een ebook.
Het uitgeven van een ebook gaat bij JouwBoek.nl vrij eenvoudig. Wij distribueren ebooks via het eboekhuis, onderdeel van het Centraal Boekhuis. Daardoor is het ebook verkrijgbaar in alle aangesloten online boekhandels zoals de iBookstore, Nook, Kobo, Ako, Bruna, Managementboek, Bol.com et cetera.
Om jouw ebook uit te publiceren kun je bij ons voor 49,00 euro een Ebook Uitgeefpakket afnemen. Wij regelen dan de distributie en administratie. Jij zorgt zelf voor de promotie.

 

Wat zit er in het Ebook Uitgeefpakket?

  • ISBN registratie (een ebook krijgt altijd een ander ISBN dan de gedrukte versie, en moet door ons worden geregistreerd. Door jou zelf geregistreerde isbn’s kunnen wij helaas niet gebruiken)
  • Een jaar lang distributie, jouw ebook is verkrijgbaar in de diverse webshops
  • Na een jaar kun je voor 15,00 euro weer verlengen

 

Wat levert het uitgeven van jouw ebook op?

Je ontvangt 30% royalty’s over de winkelverkoopprijs van alle downloads (verkopen). De winkelverkoopprijs mag je zelf van tevoren vaststellen zolang deze tussen de 3 en 25 euro ligt.
Ons advies is om de verkoopprijs zo scherp mogelijk te houden. De online boekhandels kunnen de vastgestelde winkelverkoopprijs verlagen (ten koste van hun handelsmarge). Jij blijft recht houden op 30% van de oorspronkelijke winkelverkoopprijs. De royalty’s worden 1x per jaar uitgekeerd.

 

Wat moet je aanleveren?

  • Jouw verhaal moet geredigeerd (nagekeken op fouten, voor hulp daarbij zie deze pagina) en in digitale vorm (epub) worden aangeleverd. Heb je het manuscript in Word en kun je zelf geen gevalideerde epub aanleveren? Maak dan gebruik van de conversie-service van epubstudio.
  • Een coverafbeelding in jpg
  • Een flaptekst (korte samenvatting van de inhoud) in Word
  • Jouw naam en adresgegevens t.b.v. de uitgeefovereenkomst

 

Hoe moet je alles aanleveren?

Stuur jouw gegevens met de epub, coverafbeelding en flaptekst naar ebooks@jouwboek.nl
Wij sturen je dan zsm de uitgeefovereenkomst en de factuur voor het Ebook Uitgeefpakket toe. Na ontvangst van de door jou getekende overeenkomst en de betaling melden we jouw ebook aan het bij eboekhuis. Binnen enkele dagen zul je het ebook op de diverse websites zien verschijnen en kun je zelf beginnen met de promotie van jouw ebook.

Wil je meer weten over het uitgeven van jouw ebook? Neem dan gerust contact met ons op, tel: 070-3872770 of mail ebooks@jouwboek.nl

 

Jouw epubconversie regel je snel en voordelig bij:

epubstudio_slider_1200x300-4